12 dec. 2011

8 Pasi pentru Curatenia de Craciun

Vine Craciunul! Ai inceput pregatirile de Sarbatori ? Daca da, atunci insemna ca ai luat in calcul si faptul de a face curatenie. Ce mai astepti? Echipeaza-te corespunzator.  pune muzica ta favorita si incepe sa faci curat! Vei vedea ce bine te vei simti dupa ca totul e gata :).


 Foloseste aceste ponturi de fiecare data cand vrei sa faci curatenie generala:

1. Incepe cu organizarea - gandeste-te foarte bine la ceea ce ai de facut, stabileste ordinea incaperilor in care urmeaza sa faci curatenie si evita sa alergi dintr-o parte a alta a casei in chip inutil. 

2. Evita sa faci mai multe lucuri in acelasi timp deoarece ai tendinta de a nu termina niciunul. De aceea incepe ceva, termina, si treci la urmatorul pas.

3. Inainte de a incepe curatenia asigura-te ca toata camera este foarte bine luminata si aerisita, trage jaluzelele si deschide geamurile pentru ca aerul proaspat sa intre inauntru.

4. Elibereaza incaperea - asigura-te ca toate obiectele de mobilier (scaune, masa, fotolii) sunt scoase pe hol sau pune intr-un loc in care nu te impedica sa maturi sau sa dai cu aspiratorul. Obiectele mici le poti pune intr-o cutie dupa ce le stergi de praf.

5. Curata praful si sterge murdaria! Acum ca ai camera libera - poti sa stergi in voie parful si murdaria de sub mobila, apoi indepartezi cu o matura panza de paianjen din colturile peretilor. Dupa aceea incepi sa maturi, sa dai cu peria si sa aspiri. Asigura-te ca faci aceste activitati in ordinea pe care am enumerat-o. Pasul umator consta in curatarea podelei cu un mop si cu solutie Sano speciala pentru suprafata  respectiva (parchet, gresie, linoleum etc.)
6. Pastreaza lucrurile de care ai nevoie si arunca-le pe cele care nu-ti mai trebuie - foloseste un sac de menaj pentru a pune acolo toate lucrurile care nu iti mai sunt folositoare. Sterge de praf obiectele pe care decizi sa le pastrezi si pune-le la locul lor.
7. Fa curat peste tot - sterge de praf rafturile, obiectele de mobilier oglinzile folosind produse de calitate de la Sano sau o firma profesionala. Pentru covor foloseste o solutie speciala care revitalizeaza culoarea si ii reda prospetimea. Nu uita sa dezinfectezi manerul usii! - este locul unde se aduna cei mai multi microbi.

8. Pune fiecare obiect la locul lui - cartile, obiectele decorative din rafturi, hainele in sifonier etc. Asigura-te ca toate lucrurile sunt puse in ordine si ca toate colturile au fost sterse de praf si mizerie.

La sfarsit, dupa ce termini curatenia,  foloseste pentru improspatarea aerului un ondorizant de camera cu lavanda sau alte arome.
Cateva sfaturi utile pentru o curatenie eficienta:

- nu lua pauze mai lungi de 10-15 minute - risti astfel sa-ti pierzi concentrarea, sa devii ineficienta si sa ai impresia ca "treaba nu se mai termina".
- cere ajutorul celor din jur la curatenie - termini mai repede si te simti mult mai bine cand cei dragi iti sunt alaturi si te ajuta. Mai ales ca activitatile casnice (mancarea, curatenia, sopping-ul) apropie membrii familiei.
- echipeaza-te corespunzator: imbraca-te cu haine lenjere in care te poti misca in voie si asigura-te ca folosesti manusi de protectie pentru a-ti proteja mainile.
- incearca sa te incadrezi intr-un timp prestabilit - aloca-ti o anumita perioada de timp pentru fiecare activitate si incearca sa te incadrezi in termenul limita.

Sursa foto:  vwww.visualphotos.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu